CPU kihasználtság és memóriafogyasztás

+1 vote
asked Apr 6, 2016 in IRF tantárgy by Mezei Adrián (23 points)  
retagged Apr 7, 2016 by kovari

Sziasztok!

Az lenen a kérdésem, hogy a második IRF házi feladatban Python 3 szkriptben CIM-XML segítségével lekérdezendő CPU kihasználtság és memóriafogyasztás konkrétan mire utal?

A memória esetén a RAM-ot vagy a cache-t kell esetleg lekérdezni?

A CPU kihasználtságot pedig hogyan kell számítani? Esetleg a clock speed-re gondoltok?

Előre is köszönöm,
Üdv,
Adrián

commented Apr 11, 2016 by katasztrosz (37 points)  
Szép napot!

Ugyanez a feladatom.

A WorkingSetSize-t kérem le, mint memória használat. Ez viszont minden folyamatnál '0'-t ad. Másik attribútumot kéne kérdezni vagy elképzelhető, hogy éppen egyik sem használja memóriát?

Illetve kaphatnék valami segítséget a CPU kihasználtság megtalálásához. Majd az összes  kapcsolódó osztályt végig bogarásztam és egyikben sem találtam a lentebb említett tulajdonságot.

Előre is köszönöm!

1 Answer

0 votes
answered Apr 7, 2016 by kovari (2,221 points)  

A RAM érdekel minket, a CPU kihasználtságot pedig nem kell számolni, mert az egyik folyamatokhoz kapcsolódó osztályban megtalálható ez az információ. A kapcsolódó osztályokat szkripttel lekérdezed, vagy YAWN-ban kezdesz el nézelődni.

commented Apr 7, 2016 by Mezei Adrián (23 points)  
Még mindig nem vagyok benne teljesen biztos, hogy jó helyen járok. Találtam egy RealData attribútumot egy bizonyos osztályban, illetve egy CPUTime attribútumot ugyanitt. Megpróbáltam tesztelni, ezért egy cat /dev/zero > /dev/null paranccsal megdolgoztattam a CPU-t. Ez a ps aux paranccsal vizsgálva jól láthatóan 95%-ban leterhelte, azonban a fent említett helyen a CPUTime tovbbra is 0 maradt annál folyamatnál.

Előre is köszönöm a segítséget,
Adrián
commented Apr 7, 2016 by kovari (2,221 points)  
Teljesen jó helyen jársz, ezt szeretnénk lekérdezni.
...