IRF 2HF 2B - CIM_Account hiba

0 votes
asked Apr 11, 2016 in IRF tantárgy by Vekki (22 points)  

Feladatomban szükségem lenne az egyes gépeken lévő felhasználók adataira, mint például a userID-re és home könyvtárra. Meg is találtam az ezeket tartalmazó CIM_Accountot, de mikor az alábbi módon próbálom lekérni:

$s = New-CimSession -Authentication Basic -Credential $cred -ComputerName $machineName
Get-CimInstance -CimSession $s -Namespace root/Hardware -ClassName CIM_Account

akkor az alábbi hibát kapom:

"Get-CimInstance : The WS-Management service cannot process the request. The WMI service or the WMI provider returned an unknown error: HRESULT 0x80041001"

A hibáról semmi érdemlegeset nem találtam, kapcsolat tesztelése sikeres, illetve egyéb CIM-ekre helyesen fut.

commented Apr 11, 2016 by kovari (2,221 points)  
Hm, ez a namespace nekem nagyon gyanús, vedd ki, vagy állítsd át root/cimv2-re, ekkor mit tapasztalsz? VCL-en dolgozol amúgy, és most Linux kiszolgálót kérdeznél le?
commented Apr 11, 2016 by Vekki (22 points)  
A namespace-t a WpdWmiExplorer alapján állítottam be, bár ettől függetlenül kipróbáltam többek között cimv2-vel is, akkor olyan hibát dob, hogy nem találta meg az adott CIM-et. Nem VCL-ben, saját gépen (win10), amit egyben beállítottam kiszolgálónak is, azaz saját gépet kérdezem le. Ez lehet hiba? Többi lekérdezés gond nélkül lefut.
commented Apr 11, 2016 by kris7t (111 points)  
A 2B-ben a lekérdezés célgépe Linuxot futtat, így ha a Win10-es kiszolgálót kérdezed le, azzal nem feltétlenül tudod jól tesztelni a szkriptedet... Ennek ellenére nem kellene ilyen hibát dobjon, szerintem is a namespace lehet a gyanús.

Please log in or register to answer this question.

...