IRF HF2 B2 Powershell hibakezelés

0 votes
asked Apr 17, 2016 in IRF tantárgy by imre (28 points)  

A feladatspecifikációm nem tér ki a hibakezelésre, csak olyan mértékben, hogy ha a kapcsolódás a távoli géphez sikertelen, akkor írjak ki hibaüzenetet és kezeljem az esetet. Viszont sokkal több okból kifolyólag lehet sikertelen a szkript futása (pl. a bemeneti CSV fájl hiányos, a fájl nem elérhető, a kimeneti fájl elérési útja nem helyes, stb.)
Ilyen esetekben is írhatok ki valami hibaüzenetet a felhasználónak, vagy csak kezeljem le az esetet de ne csináljak látható dolgot? (Előző házi feladatomnál súlyos hiba volt hogy bizonyos esetekben olyan hibaüzenetet írtam ki, mely sem kérve, de tiltva sem volt, ezért inkább most rákérdezek).

1 Answer

0 votes
answered Apr 17, 2016 by kovari (2,221 points)  

Amiket említesz azok teljesen értelmes, lekezelendő esetek, igazából el is várjuk, hogy ezekre figyeljetek. Például elég kellemetlen (és tipikus hiba is egyben), ha egy nemlétező útvonal esetén a szkriptünk már csak a fájl írásakor terminálódik, a költséges CIM lekérdezések után. Ugye ezt már a futás elején észre kellene venni. Szóval ezeket kezeljük le, az SZ20 pontra viszont érdemes figyelni.

Előző házi feladatomnál súlyos hiba volt hogy bizonyos esetekben olyan hibaüzenetet írtam ki, mely sem kérve, de tiltva sem volt

Nekem kicsit fura, hogy ezt hibának tekintjük, de nem vagyok tisztában a részletekkel. Erre védéskor érdemes rákérdezni.

...