Hiányos feladatleírás

0 votes
asked May 4, 2016 in Rendszermodellezés A00 by c (25 points)  

A bónuszidő beállításáról csak az alábbiaket találom a feladatkiírásban:
"Das Maß der Zeitzugabe (Bonus) ist bei der Einschaltung der Schachuhr 30 Sekunden für beide Spieler, aber dieser Wert ist veränderbar (siehe Kapitel 2.4)."

"Wenn das Einstellungsmenü Increment time ausgewählt wird, kann die Bedenkzeitzugabe (Bonus) angezeigt und eingestellt werden. Die Einstellung erfolgt mit den Tasten black/- und white/+ , der Minimalwert der Zeitzugabe ist 0 Sekunden, ihr Maximalwert ist 45 Sekunden, und sie kann in 1-SekundenSchritte eingestellt werden."

A szövegben sehol nincs szó arról, hogy melyik kijezőn kéne megjeleníteni a beállítandó értéket. A tesztesetek a fehér kijezőt tesztelik, de én mind a kettőre kiírtam, mivel mindkét játékosnak ugyanazt az időt kell beállítani.

Kérdésem az, hogy jó ez így, vagy inkább csak a fehér kijelzőre írjam ki?

1 Answer

+1 vote
answered May 4, 2016 by dividovi2 (406 points)  
selected May 4, 2016 by c
 
Best answer

Szia,

Bocsi, de nem vagyok németes és nem is értek németül.

Viszont a magyar verzióban úgy van, hogy van 4 beállító menü. Ezekből 2-2 vonatkozik a fehérre és a feketére ugyan abban a témában (bónuszidő és kezdő gondolkodási idő)

Alap esetben a fehér és a fekete játékos képernyője üres.

Amikor az adott beállító menüpontra lépsz, akkor az adott játékos dolgait állíthatod, így csak az adott játékos képernyője lesz aktív. Pl. fehér játékos kezdő ideje -> fehér játékos képernyője aktív. fekete játékos bónusz ideje -> fekete játékos képernyője aktív.

Remélem ezzel tudtam segíteni.

Üdv
Dávid

commented May 4, 2016 by c (25 points)  
Szia!

Bocsi, azt nem írtam bele, de nekem a menüs leírásoknál egyértelműen csak egy "Increment time" menüpont van, és ez az ami állítja mindkét játékos bónuszát.
commented May 4, 2016 by dividovi2 (406 points)  
Szia.

No igen. ha csak 1 menü van, ahol mind a két játékos bónusz idejét egyszerre módosíthatod és csak két gomb van erre, akkor marad az, hogy egyszerre jelzed ki mind a kettőnél.

Én se tudok hirtelen jobb megoldást.

Ha van konkrét specifikáció, akkor azt teljesíteni kell.
Ha nincs, akkor marad az, amit a teszt eset elvár.
Ha annak is mindegy, akkor meg az van, amit te szeretnél, kvázi a hiányzó részeket te magad specifikálod.

üdv:
Dávid
commented May 4, 2016 by c (25 points)  
Szia!

Köszi szépen!
...