SWSV 3. házi feladat - Issue #22 leírás értelmezés.

0 votes
asked Nov 4, 2016 in SWSV by UNIQL (31 points)  

Nekiláttunk a házi feladat készítésének és akadt egy értelmezésbeli kérdésünk az egyik issue kiírásával kapcsolatban.

Az Issue #22 (https://github.com/FTSRG-VIMIMA01/SZKFF-ris-2016/issues/22) leírásában áll ez a rész:

,,in this way tests have to define only the layout of the track and a scenario describing the movement of trains, and the test framework should be responsible to generate the necessary signals accordingly."

Ami alapján az egyes teszteknek a vonatok mozgását: kezdeti elhelyezés és mozgás irány is definiálni kellene.

Azonban az Issue #26 (https://github.com/FTSRG-VIMIMA01/SZKFF-ris-2016/issues/26) leírásában áll ez a rész:

,,A behavioral description that contains the placements of the trains, the directions of the turnout, and the expectations about the behavior and statuses."

Ami alapján a tesznek csak a vonatok kezdeti helyzetét kell leírnia. Mozgás és irány nélkül.

Az értelmezésbeli problémánk pedig az, hogy a teszteknek tartalmaznia kell a vonatok mozgását: kezdeti helyzet és mozgási irány, vagy csak a kezdeti helyzetét? Illetve ha mozognak a vonatok, akkor mindegyik egyszerre indul el, ugyanolyan sebességgel?

Köszönettel,

1 Answer

0 votes
answered Nov 4, 2016 by davidhonfi (371 points)  
selected Nov 4, 2016 by UNIQL
 
Best answer

Mivel a jelenlegi szoftver nem támogatja a vonatok mozgási irányát (aminek meghatározása egyébként egy nehéz feladat, ld. ide vonatkozó szabványok a témában), így azt nem is várjuk el, hogy a keretrendszer mindössze a kezdeti és végpont alapján képes legyen levezényelni a teljes világ "szimulációját".

Ebből fakadóan a viselkedési leírásnak tartalmaznia kell az egyes vonatok teljes útvonalát, azaz az egyes lépésekben történő elhelyezésüket, a váltók állapotváltozásait és az elvárt viselkedéseket is. Az, hogy a "szimuláció" milyen részletességű (pl. vonatsebesség, egyszerre indulás) és hogyan épül fel , rátok van bízva. Érdemes többször is átgondolni azt, hogy a tesztcél teljesítéséhez milyen részletességű szimulációra van szükség (a túlbonyolítás elkerülése végett).

...