Házi feladat ~ MagicDraw

+2 votes
asked Jan 7, 2017 in Rendszertervezés by mrtakeeex (24 points)  

A félév során elkészített házi feladatokat egy online MagicDraw projectbe csináltuk. Mivel a MagicDraw licence lejárt, valamint a project fájl így nincsen meg lokálisan, van esetleg valami mód megtekinteni még a házi feladatokat vizsgára felkészülés szempontjából? Köszi!

1 Answer

0 votes
answered Jan 8, 2017 by burm (266 points)  

Per pillanat nem áll rendelkezésünkre érvényes licenc. Amit javasolni tudok, hogy a lokális mentést, ha van róla ilyen, egy újonnan letöltött, próbaverziós MD-ben megnyitjátok.

commented Jan 8, 2017 by mrtakeeex (24 points)  
Igen, erre én is gondoltam, azonban sajnos nincsen lokális mentésünk. Esetleg a házi feladatokat, amiket feltöltöttünk a tanszék nem tárolt el lokálisan valahol, amit vissza tudna akár küldeni a csapatoknak?
commented Jan 8, 2017 by burm (266 points)  
Megpróbáltad a próbaverziós MD-ből a szervert elérni? Bár annak is lejárt a licensze, a TeamworkServer processz nem lett leállítva a rete.inf.mit.bme.hu szerveren, így elképzelhető, hogy még válaszol a kérésekre, ezáltal le tudod szedni a projektet.

Mindemellett a szerverről lementettem a verziókövetett állományokat. Aki úgy érzi, nem tudja elérni a szervert, de szüksége van a házi feladatként készített projektre, mert hozzátesz a vizsga készüléshez, a lementett adatokat el tudom küldeni. Írjon egy e-mailt a bur_at_mit.bme.hu címre neptun kóddal + saját csapatának sorszámával.

Az eset tanulsága, hogy érdemes lokálisan is lementeni az adatokat, pláne akkor, ha a szoftver minden indításkor figyelmeztet, hogy még hány napig tudod használni a terméket. (Fájl szinten másoltam ki a projekteket a rete.inf.mit.bme.hu-ról.)
...