found "Chess Clock" :(

0 votes
asked Mar 31, 2018 in Rendszermodellezés A00 by konczdam (29 points)  

Sziasztok!

A sakkórás feladatnál mitől lehet az, hogy a szimulációban tökéletesen működik a program, a tesztesetek pedig olyan eredményeket mutatnak, mintha még semmit sem valósítottam volna meg (mindenhol a default értékeket találja a változókban)? Előre is köszönöm a válaszokat!

3 Answers

+1 vote
answered Apr 1, 2018 by dkmisu (1,327 points)  
selected Apr 5, 2018 by konczdam
 
Best answer

Ami a gondot jelenti, hogy ha jól tippelem, nektek a yakindu 3.3-as verziója van feltelepítve (Help>About YAKINDU SCT). Ez a verzió csak márciusban jelent meg, nem tudtuk tesztelni a házi feladatok generálásakor, hogy ezzel helyesen működnek-e. Mint a feladatkiírás is írja, mi a yakindu 3.2-es verzióját használtuk, arra lettek kigenerálva a házik. Azóta sajnos a yakindu változtatott a modellből való kódgenerálás körülményein. Mint kiderült, az elérési út nevére mintha hívna egy toLowerCase függvényt, ezért kellett mindenhol átírni a kisbetűs neptunra a package neveket.

A probléma megkerülése helyett megpróbálhatjátok letölteni a 3.2-es verziót, amit erről a linkről tudtok: https://updates.yakindu.com/statecharts/products/standard/3.2.0/

+1 vote
answered Mar 31, 2018 by T-bond (28 points)  
edited Mar 31, 2018 by T-bond

Hibás a generáló ami Javat fordít. (Így lett kiadva a házi)
Linuxon könnyebb a megoldás:
Átírod az összes fájlban ami a teszteket figyeli az importoknál a csomagok nevét kisbetűs neptunra. pl: ,,import hu.bme.mit.inf.symod.XYZNEPTUNhomework.IStatemachine;" --> ,,import hu.bme.mit.inf.symod.xyzneptun.homework.IStatemachine;"
Utána: ,,hu.bme.mit.inf.symod.homework.generic.app.ChessClockController.java"-ban is írd át ebből kettő lesz.

Ezekután ha minden igaz mennie kell.

Windowson ugyan ezeket a lépéseket hajtsd végre, csak pluszba: nevezd át a yakindu mappában a csomagok nevét kisbetűsre. Ez windowson egy kicsit körülményes úgyhogy előszőr rakj mögé valami random betűt, majd utána vissza a kisbetűs változatra és egyszerre kell átnevezgetni a kettő mappát, különben a windows sírni fog.

Elméletben az utóbbi linuxon is működik, és akkor a nagybetűs mappák ,,yakindu"-ból törölhetőek, de digitesen mondva: x

FRISSÍTÉS (5:48):
A házi készítése közben kiderült, hogy az ,,after xs" használata is hibát dob. Ennek a javítása a következőképp történik:
Megnyitod a fájlt: /hu.bme.mit.inf.symod.N8Z80B.homework/tests/hu/bme/mit/inf/symod/homework/generic/tests/ReflectiveTimeInterfaceProvider.java és az összes Class.forName("hu.bme.mit.inf.symod.XYZNEPTUN.homework.ITimer")-t lecseréled a neptunod megint kisbetűsített változatára. 3 darab van belőle a fájlban, az ITimer vége nem ugyan az. Nekem linuxon ezután újra működött.

Persze nekem nem lett meg a beugróm. :(

commented Mar 31, 2018 by konczdam (29 points)  
Köszi a segítséget, azt nem mondom hogy sikerült megcsinálni, de legalább annyit tudok hogy nem miattam van a hiba.
commented Mar 31, 2018 by dkmisu (1,327 points)  
Erről volt hír a tárgyoldalon, célszerű újra letölteni (az immár javított) projektet, és átmásolni az sct fájlt. Akkor nem kell a kódban, különösen nem a reflection-ben gányolni.

http://inf.mit.bme.hu/news/2018/03/rendszermodellez%C3%A9s-zh-eredm%C3%A9nyek-%C3%A9s-megtekint%C3%A9s-hf-ki%C3%ADr%C3%A1sok-technikai-m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1sa
0 votes
answered Mar 31, 2018 by dkmisu (1,327 points)  

Sajnos hibásan lett eredetileg kiadva a kódgeneráló. Vagy másik lehetőség, hogy hiba van az állapotgépedben. Ha ez a helyzet, akkor bal oldalt a project explorer-ben az sct fájlodnál szerepelnie kell egy kis piros x-nek.

Előbbiről volt hír a tárgyoldalon, célszerű újra letölteni (az immár javított) projektet, és átmásolni az sct fájlt. Akkor nem kell a kódban, különösen nem a reflection-ben gányolni.

http://inf.mit.bme.hu/news/2018/03/rendszermodellez%C3%A9s-zh-eredm%C3%A9nyek-%C3%A9s-megtekint%C3%A9s-hf-ki%C3%ADr%C3%A1sok-technikai-m%C3%B3dos%C3%ADt%C3%A1sa

commented Mar 31, 2018 by T-bond (28 points)  
Ma töltöttem le a fájlt, és az egyik barátom is. A probléma továbbra is fentállt, azért kerestem workaroundot.
commented Mar 31, 2018 by konczdam (29 points)  
Én is tegnap töltöttem le a fájlt, ennek ellenére a probléma továbbra is fennáll.
...