Utolsó pillanatban új szabály?????

+6 votes
asked May 5, 2018 in Rendszermodellezés A00 by Agilitis (32 points)  
edited May 5, 2018 by Agilitis

A következő problémám adódott:

A házifeladatot nagyon korán elkezdtem (lényegében kiadás után azonnal), hogy legyen időm szépen átgondoltan jól megoldani. Ezt meg is tettem és sok héttel ezelőtt le is adtam, mivel a kiadott tesztek hibátlanul lefutottak. Az első előzetes javításnál 30/30 pontom is lett, aminek természetesen örültem. Szinte letudottnak tekintettem a házifeladatot, hiszen az előzetes javítás hibátlan eredményt adott. Pusztán kíváncsiságból megnéztem, hogy a második javítás eredménye is ugyan azt adja-e, mert "unatkoztam" itthon a 12. héten. (Nem, van éppen elegendő feladatunk így is)

Ekkor lettem figyelmes arra, hogy a házifeladatom hibásnak lett titulálva, mivel az after 0ms használata tiltott. Ezt az információt nem sikerült mellesleg sehol megtalálnom (remo oldal HF kiírása, a PDF-ben, amit a házihoz kaptunk, technikai segédlet stb.), de nem baj, gondoltam van még a HF-re 1 napom. A problémát azt hiszem sikerült megoldanom, de a következő az én gondolatom ezzel kapcsolatban:

ÉN beosztottam a saját időmet, úgy, hogy elegendő időt tudjak fordítani a házifeladatra és úgy érzem, hogy egy teljesen korrekt megoldást adtam le, amit az utolsó pillanatban mégsem fogadtak el. 32 nap telt el elméletileg a kiadás óta. Ha ennyi idő nem volt elég arra, hogy kiderüljön, hogy mely nyelvi elemek tiltottak, akkor ezt a leadás előtti napokban szerintem alsó hangon nem illendő megváltoztatni. Azt gondolom, hogy akármennyire is #BME, a tárgy oktatása egészen eddig a pillanatig teljesen korrekt volt, kár egy ilyennel a legvégén ezt így elrontani.

commented May 5, 2018 by kaburah (27 points)  
Teljes mértékben egyetértek! De ha már új szabályt hoztak az utolsó pillanatban, akkor illendő lenne legalább még egy előzetes ellenőrzést beiktatni...
Nem is beszélve a határidő hosszabbításáról.
commented May 5, 2018 by T-bond (28 points)  
Ugyan így voltam vele. Jár a +1.

2 Answers

+5 votes
answered May 5, 2018 by gonczy (64 points)  

Mivel valóban nem jeleztük előre, hoy ez tiltott elem, ezért idén (még) nem vonunk le pontot érte, módosítjuk az előzetes eredmények táblázatát.
Ezzel együtt javaslom, gondolja mindenki végig, hogyan lehetne kiváltani, mert a jelentését (szemantikáját) tekintve valóban egy "álcázott" always. Erre a szóbeli védésen rákérdezhetünk.

commented May 5, 2018 by gabbler97 (20 points)  
Tehát az after 0s elem miatt nem fogják visszadobni a házi feladatom?
commented May 5, 2018 by gonczy (64 points)  
ha csak az a hiba, akkor nem (viszont voltak olyan modellek, amik emiatt végtelen ciklusba kerültek, azokat természetesen továbbra sem fogadjuk el)
commented May 5, 2018 by gabbler97 (20 points)  
A tesztesetek hibátlan lefutásával kizárhatjuk, hogy a megoldásunkban van-e végtelen ciklus?
commented May 5, 2018 by mmarci98 (22 points)  
Csatlakozva az előttem szólóhoz, hogyan derülhet ki a végtelen ciklus? A tesztesetek hibátlanul futottak.
commented May 5, 2018 by gonczy (64 points)  
ha van végtelen ciklus, az látszik abból, hogy nem fut le az összes teszteset, ill nem jelenik meg a "Terminated" a konzolon
commented May 6, 2018 by Agilitis (32 points)  
Köszönjük, korrekt reakció!
+4 votes
answered May 5, 2018 by pompom (36 points)  

A legfinomabban megfogalmazva is hatalmas bunkóságnak tartom. Legalább küldhettek volna egy e-mailt. Szintén véletlenül néztem ma rá az oldalra, az előző ellenőrzésen 30 pont lett beírva a házimra, így ezt már letudtnak tekintettem. Kíváncsi vagyok hányan vannak, akik még nem is tudnak róla, hogy nem lett elfogadva nekik végül. Egyáltalán mire jó ez a szabály? Ennyire fáj, hogy sokan így oldották meg azt, hogy ne legyen trigger nélküli átmenet? Ha jól tudom az after 0 s egy teljesen elfogadott kiváltó tényező, ami nem okoz problémát... Oké, lehetne szebben, de akkor nem ártana előre közölni. Szerintem ez nem csak az én egyedüli véleményem.
Csak gratulálni tudok, kritikán aluli!

...