Errors in workspace

+2 votes
asked Mar 12, 2020 in Rendszermodellezés A00 by ttomas (27 points)  

Szép napot!

Azt szeretném kérdézni, hogy ezt a hiba üzenetet miért dobja ki a Yakindu? Egyik pillanatról a másikra jelent meg, először működött a teszt leaállítottam, majd kis gondolkozás után újra tesztelni akartam de ezt dobta fel. ha figyelmen kívűl hagyom akkor a teszt rendben lefut, de nem szeretném, hogy a továbbiakban gondot okozzon.

A választ előre is köszönöm

1 Answer

0 votes
answered Mar 12, 2020 by dkmisu (1,327 points)  
selected Mar 20, 2020 by dkmisu
 
Best answer

Ez a hiba arra utal, hogy olyan hiba van a projektben, ami miatt a futtatás meghiúsulhat. Ez sok minden miatt előfordulhat, további részletekkel szolgálhat a pontos okáról a "Problems" nézet. Ha ez nem lenne nyitva, elérhető a Window > Show View > Other... > General > Problems útvonalon.

Tipikusan ezt a jelenséget meg kell szüntetni, mert egy sct fájlban lévő hiba okozhatja azt, hogy amiatt nem fut le a kódgenerátor, így a tesztek egy régebbi állapotot tesztelnek csak!

commented Mar 18, 2020 by pongracz.vince (21 points)  
Szép napot!

Hasonló hibám van, de csak annyit ír ki a környezet, hogy "Action has no effect", pedig csak egy ?: operátoros kifejezés van ott, aminek mindenképp van effect-je..

Hosszabban így néz ki az átmenet:

Buttons.whiteButton
/ Beeper.beep() ; (((Display.whiteDisplay+wPlusTime) >=maxBonusTime)
? (Display.whiteDisplay = maxBonusTime)
: (Display.whiteDisplay += wPlusTime))

Előre is köszönöm válaszát!
commented Mar 18, 2020 by dkmisu (1,327 points)  
Sajnos a ?: operátor nem így működik Yakindu-ban. Az operátor pontos szintaxisa expr ? expr : expr, ahol az expr egy tetszőleges kifejezés, amit a változókból, valamint az operátorokból ki lehet kombinálni.

Viszont a "Display.whiteDisplay = maxBonusTime" és a "Display.whiteDisplay += wPlusTime" nem kifejezés, hanem utasítás (statement). Ezek azok, amiket pontosvesszővel kell elválasztani a / jel után.

Referencia: https://www.itemis.com/en/yakindu/state-machine/documentation/user-guide/sclang_expressions#sclang_expressions

Így tehát ennek a megoldásához át kell alakítani ezt az átmenetet, és például choice-okat használni.
commented Mar 19, 2020 by pongracz.vince (21 points)  
Köszönöm, ez megoldott más problémákat is.
...