Mi okozhatja, hogy a fehér játékosra sikeres, a fekete játékosra sikertelen a teszteset?

0 votes
asked Apr 22, 2022 in Rendszermodellezés A00 by HolblingBotond (22 points)  

A checkEffectSetStartTimeForWhite nevű teszteset sikeresen lefut a modellemen, viszont van ugyanez a teszteset, csak a fekete játékosra (checkEffectSetStartTimeForBlack), ami viszont a legvégén elbukik a következő miatt:
Failed Black player display check #9: expected "127" but found "128"

Ugye itt elvileg az a baj hogy nem három mp telt el szerinte, hanem csak kettő (mert hogy az óra 130-ról indul és 3 mp-et vár a teszt). Viszont a fehér játékosnál nincs ilyen baja, ott a teszteset sikeres.

Megnéztem a modellemet, és úgy látom hogy ugyanolyan a fekete és a fehér játékosra is az idő csökkentésének a működése, ezért nem értem, hogy hogy lehet, hogy a fehérnél jól működik, a feketénél viszont rosszul.

Ha mindkettőre rossz lenne akkor tudnám hogy valahogy rosszul csökkentem az időt, viszont így, hogy csak az egyik játékosnál rossz, nem tudom hol kéne keresni a hibát, mert ahogy írtam, szerintem ugyanazt csináltam a feketére, mint a fehérre.

1 Answer

0 votes
answered Apr 22, 2022 by AdamZsofi (165 points)  

Kedves Botond!

Fejből nem tudom a teszteseteket, de előfordulhat, hogy maga a teszteset nem teljesen szimmetrikus (az adott lépés előtt más történik) és ezért egy olyan hiba jön elő, ami ha szimmetrikusan működne a fehér játékosra a teszteset, akkor ott is megjelenne.

Ez nem változtat azon, hogy valamilyen hiba lesz a modellben, érdemes alaposan végiggondolni a feladatleírást és a modell működését, esetleg a szimulátorral is próbálkozni, bár időzítések esetében az néha nehézkesebb.

Üdv,
Zsófi

...