2 - E Hogy lehet a wbemcli lekérdezésnél property-k értékét a szöveges value szerint megkapni?

0 votes
asked Apr 14, 2013 in IRF tantárgy by anonymous  

Sziasztok!

wbemcli Lekérdezéskor az egyes property-k értékeként számokat kapok, de fel szeretném oldani a valuemap/value szerint szöveges értékre. Pl: 5 helyett "OK"

wbemcli gp (getproperty) lekérdezést nem támogatta, más argumentumokat is kipróbáltam, de minden esetben számokat kaptam

1 Answer

0 votes
answered Apr 14, 2013 by Endru (60 points)  
selected Apr 16, 2013 by micskeiz
 
Best answer

Megnyitod a YAWN-ot a virtuális gépen, kikeresed akár egy instancenál azt a propertyt ami helyett számokat kapsz, rákattintasz a propertyre. Így megkapod a leírását és ott írja hogy melyik számnak konkrétan mi a jelentése. Ezeket a jelentéseket pl. berakod egy tömbbe meg berakod egy másikba a hozzá tartozó számokat és így már össze tudod őket rendesen párosítani és kicserélni a számot amit lekérdezésben kaptál a megfelelő jelentésre.

commented Apr 14, 2013 by anonymous  
Köszi, de pont ezt a kézi ügyeskedést akartam valahogy elkerülni :)
commented Apr 16, 2013 by micskeiz (2,873 points)  
wbemcli-vel le lehet kérdezni az osztálydefiníciót, abban az adott tulajdonság description minősítőjében benne van ez az információ, de azt macerás és felesleges minden egyes lekérdezéshez külön feldolgozni, így a válaszban javasolt megoldás szerintem biztosabb. A CIM séma úgyse változik olyan gyakran, legfeljebb félévente kéne frissíteni a szkriptet.
...