ldapsearch sebesség

+2 votes
asked Mar 25, 2013 in IRF tantárgy by kviktor (84 points)  

Arról érdeklődnék, hogy egy egyszerű keresés van, hogy 10 másodperc van, hogy egy pillanat alatt megtörténik. Például tegnap ment minden rendben, ma már egy keresés 10 másodpercig tartott. 1 óra múlva újra próbáltam (igaz most Windows alól, de tegnap Linux alól is tökéletesen ment (bár nem hinném, hogy itt sok szerepe lenne az OS-nek, hiszen a VM-et használom)) és most megy minden megint gyorsan. Mitől lehet ez a sebességingadozás? Gondolom 10 másodperc egy egyszerű keresésnek nagyon sok ("ou=Hotels,dc=irf,dc=local", "(objectclass=organizationalunit)" és csupán 1 mélyen).

commented Mar 25, 2013 by micskeiz (2,652 points)  
Tavaly ilyesmi akkor volt, amikor nem volt rendesen a VM-ben beállítva a DNS, és annak volt egy viszonylag hosszú timeoutja. Kapcsolódó hibajelenség ilyenkor, hogy az mc program is kb. 15 másodperces késleltetéssel indul. Ránézek majd még az idei VM-re.
commented Mar 26, 2013 by kviktor (84 points)  
Igen, most megnéztem és tényleg lassan indult az mc is (~1-2 perc). Valami gyors fix létezik erre vagy próbálgassam újraindítani ?
commented Mar 27, 2013 by micskeiz (2,652 points)  
Próbáld ki azt, hogy a /etc/hosts fájlba felveszed a következő sort is:

127.0.0.1    linux.site    linux

(van már egy "127.0.0.1 localhost", azt is tartsd meg)

Én nem tudtam reprodukálni a hibát, nézd meg majd kérlek, hogy nálad segít-e ez.
commented Mar 28, 2013 by hgj (35 points)  
edited Mar 29, 2013 by micskeiz
Próbálom én is reprodukálni a hibát - de semmire nem jutottam. Ha megint lassú, akkor nézd meg esetleg, hogy a " -v " paraméterrel futtatva melyik műveletnél időzik sokat. Ha ebből nem derül ki, akkor ráengedhetsz egy strace-t, ha nagyon bátor vagy (` strace ldapsearch ... `).
commented Mar 28, 2013 by kviktor (84 points)  
Beleírtam, újraindítottam és megy rendesen, remélem így is marad és nem csak véletlen volt!

(ilyenkor amúgy mit érdemes megjelölni válasznak? kommentet ugye nem lehet)

1 Answer

+1 vote
answered Mar 29, 2013 by micskeiz (2,652 points)  
selected Mar 30, 2013 by kviktor
 
Best answer

Próbáld ki azt, hogy a /etc/hosts fájlba felveszed a következő sort is:

127.0.0.1    linux.site    linux

(van már egy "127.0.0.1 localhost", azt is tartsd meg)

...