HF3 merge nem ad hozzá mappát a projecthez

0 votes
asked Nov 1, 2019 in Rendszertervezés by anon (22 points)  

Egész héten próbáltunk többször, többen is mergelni, de a legtöbbször internal errort dobott a magicdraw. Egyszer sikeresnek tűnt a mergelés, de nem jelent meg semmilyen új mappa. Másodszori ilyen mergelés után csak a 4.4-es Signals mappa jelent meg.

Másik csapattól is hallottam, hogy nekik se megy a merge vagy ha sikerül, akkor se kerül bele semmi a projectbe. Mi lehet itt a baj?

commented Nov 1, 2019 by mvince (324 points)  
Ha esetleg más okozná a problémát, küldjétek el a csapatnevet és ránézek.

1 Answer

0 votes
answered Nov 1, 2019 by mvince (324 points)  

Legvalószínűbb, hogy kitöröltetek mappákat a korábbi modellből, pl. mert a második házinál két IntelliBus System package-etek lett és az elsőből kivettétek a Functional Architecture package-et. Ilyenkor elrejtve a merge ablak nézetében lehet látni, hogy az automatikus conflict feloldás elvetette a mostani háziban bekerült elemeket, mert előnyben részesítette a törlés műveletet a tartalmazó package-re.
A megoldás az, hogy a merge ablak segítségével el kell vetni minden törlés, és elfogadni minden beszúrást. Ehhez a nézetben érdemes szűrni ezekre a típusú változtatásokra, és az elfogadásnál lesznek conflictok, amiket jobb oldalon kell feloldani úgy, hogy jobb klikkeltek az elemre és accept.

...